Terug naar de resultaten
Koop / huur
Regio Zuid-Holland

Regio Zuid-Holland

Vraagprijs € 465.000,- k.k. Huurprijs € 3.250,- p.m. Beschikbaar
Bel of mail ons
0180332222

Omschrijving

Wie kent deze molen niet? Gelegen aan de N-218 een herkenningspunt voor velen. De Bernisse Molen is een voormalige korenmolen in Geervliet (gemeente Nissewaard). De molen heeft diverse restaurateurs als gebruiker gehad. Het geheel wordt nagenoeg gebruiksklaar opgeleverd. De gemeente staat het gebruik als woning toe.
 
Enige geschiedenis van de molen:
De Bernisse Molen is...
Lees meer

Kenmerken

Soort Object Horeca Totale oppervlakte 206 m²
Lees meer

Omschrijving

Wie kent deze molen niet? Gelegen aan de N-218 een herkenningspunt voor velen. De Bernisse Molen is een voormalige korenmolen in Geervliet (gemeente Nissewaard). De molen heeft diverse restaurateurs als gebruiker gehad. Het geheel wordt nagenoeg gebruiksklaar opgeleverd. De gemeente staat het gebruik als woning toe.
 
Enige geschiedenis van de molen:
De Bernisse Molen is gebouwd op een voormalige verdedigingstoren, waarvan de schietgaten nog zichtbaar zijn. Al in 1383 werd een molen gebouwd op de stadsmuur. De huidige stenen molen dateert van 1851 en was tot 1947 in bedrijf. In 1949 en in 1984 is de Bernisse molen gerestaureerd. De huidige eigenaar heeft een groot deel van de molen betrokken bij het in de molen gevestigde restaurant. Hoewel de twee koppels maalstenen in de molen aanwezig zijn, is de molen niet maalvaardig. Desondanks wordt de molen nog steeds jaarlijks voor een periode van 25 dagen in werking gehouden. Het geheel is aangemerkt als Rijksmonument. 

Enige geschiedenis van Geervliet:
De oudste vermelding van Geervliet dateert van 1179, naar de aldaar gevestigde tol op de Bernisse. In 1381 werd er stadsrecht verleend aan Geervliet door Sweder van Abcoude. In de middeleeuwen was Geervliet beschermd door stadsmuren, maar later werd het grotendeels verwoest door een brand. Het oude centrum is echter nog steeds te bezichtigen. 

Bereikbaarheid:
De gemeente Nissewaard ligt op het eiland Voorne-Putten en is met de auto en het openbaar vervoer via de N-218 goed bereikbaar.

Opleveringsniveau:
Het restaurant wordt nagenoeg gebruiksklaar opgeleverd. 

Parkeergelegenheid:
Er is voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein aanwezig.

Afmetingen:
Begane grond            : 163 m²
Verdieping            : 43 m²

Kadastrale gegevens:
Gemeente            : Geervliet
Sectie                : B
Nummer            : 1381
Grootte            : 1.130 m²

Bestemming
De huidige bestemming is horeca. De gemeente staat het gebruik als woning toe.

Opleveringsdatum:
Per direct beschikbaar

Vraagprijs:
€ 595.000,- k.k.

Huurprijs:
€ 3.000,- excl. BTW per maand

Huurbetaling:
Vooruitbetaling per maand.

Huuringangsdatum:
Per direct

Huurtermijn:
5 jaar en 5 optiejaren. Kortere huurperiode bespreekbaar.

Servicekosten:
Nader te bepalen. Er zijn thans nog onvoldoende gegevens bekend om een juiste opgave van de servicekosten te kunnen geven. 

Huurprijsaanpassing:
De huurprijs zal jaarlijks worden aangepast op basis van de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI), reeks CPI alle Huishoudens (2006 = 100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), met dien verstande, dat de huurprijs nimmer zal dalen beneden de laats geldende huurprijs.

Omzetbelasting:
Uitgangspunt bij het tot stand komen van een huurovereenkomst is, dat huurder het gehuurde voor 90% of meer gebruikt voor met omzetbelasting belaste prestaties. Huurder zal zich zoveel als in zijn vermogen ligt inspannen om ervoor te zorgen, dat niet van dit uitgangspunt wordt afgeweken. Indien op enig moment een situatie aan de zijde van huurder intreedt, waardoor geen recht meer wordt gedaan aan dit uitgangspunt, is huurder gehouden om het daaruit voor verhuurder voortvloeiende nadeel te vergoeden. Deze vergoeding wordt vastgesteld op tenminste het bedrag, dat overeenkomt met het bedrag aan omzetbelasting dat over de huurprijs is verschuldigd zolang wel wordt voldaan aan dit uitgangspunt. Dit bedrag is boven de huurprijs verschuldigd vanaf het moment, dat van dit uitgangspunt wordt afgeweken en verhuurder geen omzetbelasting 
meer over de huurprijs in rekening kan brengen, respectievelijk huurder deze niet meer in aftrek kan brengen.

Zekerheidstelling:
Een bankgarantie ter grootte van een betalingsverplichting van drie maanden huur inclusief servicekosten en omzetbelasting.

Voorbehoud:
Deze informatie wordt u verstrekt onder voorbehoud goedkeuring eigenaresse.
Overdracht Status Beschikbaar Vraagprijs € 465.000,- kosten koper Huurprijs € 3.250,- per maand Aanvaarding in overleg BTW van toepassing Nee Bouwvorm Bouwvorm Bestaande bouw Bouwjaar 1383 Indeling Soort Object Horeca Totale oppervlakte 206 m² Verkoopoppervlakte 163 m² Perceeloppervlakte 1130 m² Diversen Woonruimte Geen woonruimte aanwezig Afstand tot snelwegafrit op 1000 m tot 1500 m Afstand tot N.S. station op 5000 m of meer Welstandsklasse A2
Hoofdfunctie
Horeca
Regio
Zuid-Holland
Welstandsklasse
A2
Sector
Restaurantsector
Type
Bistro, petit-restaurant, café-restaurant, luxe restaurant, wegrestaurant, Chinees-Indisch restaurant, pannenkoekenhuis/creperie, restaurant-partycentrum
Terras
Ja
Horecaruimte
206 m²

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van dit object te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Bedrijfsgegevens
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.